Messia este reincarnat in Romania

Discutii pro si contra, pe tema cartii Autobiografie semnata de Messia Iisus Hristos
 
AcasaAcasa  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiți | 
 

 despre utilitatea dusmanilor

In jos 
AutorMesaj
MIH
web Master
web Master
avatar

Numarul mesajelor : 402
Location : Romania
Data de inscriere : 10/09/2008

MesajSubiect: despre utilitatea dusmanilor   Mar Aug 24, 2010 11:59 am

Pasaj dintr-o conferinta tinuta de Maestrul spiritual Omraam Mikhael Aivanhov"Despre utilitatea dușmanilor


Se consideră că faptul de a avea prieteni este una dintre cele mai mari bucurii ale existenței, și e adevărat, nimic nu e mai prețios ca prietenia. Numai că, nu căutăm numai prieteni adevărați, dar și aliați, care să ne susțină în cele mai grele condiții. Cunoașteți mulți oameni care acceptă ca prietenii lor să fie absolut sinceri cu ei și să nu aprobe ceea ce fac sau spun? În momentul critic, ei se simt trădați și se supără. Toată lumea spune că dacă vrem să câștigăm favorurile cuiva, trebuie să-l aprobăm, să-i facem complimente, să-l flatăm. Iată de ce, unii refuză să audă adevărul, iar alții au înțeles că nu au nici un interes să-l spună, vedem atâția oameni care își petrec timpul înșelând sau înșelându-se pe sine. Și toți își imaginează că așa vor fi fericiți! Ei bine, nu, pentru că toate acestea nu sunt decât manifestările naturii inferioare care nu poate decât să ne antreneze în complicații și decepții. Acel care vrea cu adevărat să evolueze nu înșeală pe alții, și acceptă observațiile și criticile. Și de asemenea, dacă e cu adevărat înțelept, va înțelege că e util să ai dușmani. De ce? Pentru a putea progresa. Veți spune:”Dar dușmani, avem, ba chiar câteodată avem prea mulți!” Da, avem dușmani, dar nu avem din acest lucru nici un avantaj, pentru că încă nu am înțeles cum să-i luăm. Dacă veți înțelege bine cum stau lucrurile, veți vedea că aceștia sunt prieteni voștri veritabili. Pentru că ei sunt necruțători, nu vă menajează, subliniază tot ceea ce nu merge. Veți spune:”Dar exagerează de cele mai multe ori!” Da, e adevărat, dar nu face nimic, ei vă sunt utili pe post de microscop; și microscopul e util câteodată; oamenii de știință îl folosesc în fiecare zi! Acesta servește la a vedea detalii care, fără acesta, trec neobservate. Deci, dacă doriți cu adevărat să progresați, trebuie să acceptați că pentru acest lucru, de multe ori dușmanii vă sunt mult mai utili decât prietenii. Ei sunt aceia care vă obligă să lucrați, să vă corectați, să găsiți soluții la problemele pe care vi le pun și astfel, mulțumită lor deveniți mai puternici și mai inteligenți. Va trebui să înțelegem bine rolul dușmanilor. Dacă nu îl înțelegem, îi detestăm, suferim, încercăm
să ne răzbunăm, să ne debarasăm de ei și atunci, ce de timp și energie pierdute! Și totuși, chiar și printre oamenii cei mai inteligenți, constatăm că foarte puțini pot să-și accepte dușmanii, cei mai mulți înnoată în slăbiciune. Ei nu-și dau seama că împreună cu prietenii lor și complimentele acestora, devin din ce în ce
mai fragili și mai vulnerabili. Ei bine, eu vă voi spune că, dacă am învățat ceva important în viața mea, este faptul de a-mi aprecia dușmanii. Da, consider că mi-au făcut niște servicii formidabile. Ah, dușmanii, asta e ceva! Din nefericire, nu îi apreciem la justa lor valoare. Ridicăm statui celor pe care-i considerăm ca binefăcători. Pentru că au salvat patria sau au descoperit leacuri, au fost mari poeți sau filozofi, etc., îi urcăm pe piedestal. Și avem dreptate bineînțeles, eu nu spun că trebuie să le luăm gloria. Totuși cred că dușmanilor noștrii ar trebui să le ridicăm cele mai frumoase statui, pentru că ei sunt adevărații noștri binefăcători: mulțumită lor, putem deveni mai vigilenți, mai inteligenți, mai răbdători. Nu vi se pare un lucru serios? Ei bine, credeți ce vreți.
Încercați totuși să vă gândiți la ceea ce vă spun: nu fugiți de dușmani, nu-i detestați, ci întrebați-vă cum îi utilizați. Atunci, va avea loc o adevărată muncă în voi.

Cu un mare ideal și dorința sinceră de a progresa, veți primi cunoașterea și forța de a utiliza toate obstacolele pe care dușmanii vi le pun în drum ca trepte ale unei scări care vă va permite să urcați din ce în ce mai sus."
Extras din Omraam Mikhael Aivanhov – SEMINȚELE FERICIRII


_________________
"Eu spre aceasta M-am nascut si pentru aceasta am revenit in lume: ca sa dau marturie pentru Adevar. Oricine este din Adevar asculta glasul Meu. Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor, marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu, Care este in Ceruri. Iar de cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor, si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu, Care este in Ceruri.
(M-am citat din Noul Testament, Ioan, cap 18, vers 37
si Matei, cap 10, vers 32, 33).
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.messia.ro
 
despre utilitatea dusmanilor
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Messia este reincarnat in Romania :: Diverse :: NOUTATI - Fisiere-
Mergi direct la: